GeldHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Financieel Fit.

Van 28 maart tot en met 1 april was het de Week van het Geld en stond alles in het teken van wijzer worden qua geldzaken. Je money op orde hebben en ervoor zorgen dat je er slim mee omgaat, is door de coronacrisis nog belangrijker geworden.

Ben jij financieel fit? Weet je hoeveel geld er binnen komt en welke uitgaven er nog op de planning staan? Je bent financieel fit als je iedere maand je vaste uitgaven kunt betalen en als je daarnaast genoeg geld overhoudt om van te leven. Ervoor zorgen dat je niet meer uitgeeft dan er binnenkomt, is best een uitdaging. Hoe kun je ervoor zorgen dat je financieel fit blijft of wordt?

Op de geldfit.nl/test/ kun je een test doen om te zien hoe jouw situatie er op dit moment uit ziet. Na het beantwoorden van de vragen krijg je een advies dat past bij jouw financiële situatie. Ook krijg je tips over welke organisaties je bij je geldzaken kunnen helpen.

 

Als jongere krijg je te maken met geldzaken: zakgeld, kleedgeld, salaris, studiefinanciering, toeslagen, verzekeringen. Dat kan best ingewikkeld zijn en ervoor zorgen dat je vragen hebt. Voor meer info kun je kijken op de website van het Nibud; scholieren.nibud.nl/. 

 

Wil je meer weten over financieel fit zijn? Kijk dan eens op:

www.weekvanhetgeld.nl

geldfit.nl

scholieren.nibud.nl

 

Heb je nog andere vragen? Bijvoorbeeld over social media, school, studie, wonen, seksualiteit of zorgen voor jezelf? Bel, app, mail of kom gerust langs het JIP. Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Jip Zoetermeer: Stadhuis Forum, Stadhuisplein 1 (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-