WhatsApp Image 2022 04 12 at 23.21.25 copy

WhatsApp Image 2022 04 12 at 23.21.25 1Blije schoolkinderen in Zoetermeer zijn de afgelopen week begonnen op hun schooltuintje in de wijken Meerzicht , Rokkeveen, Oosterheem en aan de Zegwaartseweg. Tot aan de zomervakantie bezoeken de scholen ongeveer 12x de schooltuintjes voor het planten tot aan het oogsten en het schoon en leeg achterlaten van hun tuintje.

 

Bij het Buitenbeest in Meerzicht zijn de afgelopen week 13 schoolklassen geweest en zijn er +/- 300 tuintjes verdeeld voor de kinderen en hun juf/meester. De kinderen van het Zwanenbos waren de eersten in Meerzicht die op de schooltuintjes zijn gestart.

De kinderen luisterden eerst naar het welkomstgesprek van juf Hanneke en de uitleg wat er in hun eerste uurtje op de tuin gedaan gaat worden. Daarna werd echt begonnen in de tuin. De kinderen plaatsten hun naambordje op de tuin en mochten vervolgens 2 pootaardappeltjes planten en de rest van hun tuintje netjes aanharken.

 WhatsApp Image 2022 04 12 at 23.21.25 2  WhatsApp Image 2022 04 12 at 23.21.25 3


Komende week zullen de kinderen tijdens hun les op de tuintjes de bietjes gaan planten die ze in maart in een speciale les hebben voor gezaaid en ook kunnen de sla plantjes worden geplant.

Op alle locaties werken vrijwilligers mee op de tuintjes, voor of achter de schermen. Er is altijd wat en genoeg te doen en sommige locaties kunnen nog vrijwilligers gebruiken, maar ook hulpouders of grootouders die met de schoolklassen mee komen zijn onmisbaar op de tuintjes.

Tekst, Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-