Helaas is er ondanks de krapte op de arbeidsmarkt een grote groep die nog niet werkt, die het lastig vindt om werk te vinden. JobHulpMaatje Zoetermeer heeft de komende twee maanden een campagne, waarin informatie wordt gegeven over hoe Jobhulpmaatje een zetje kan geven in het begeleiden naar werk.

logo JobHulpMaatjeIn de periode van 19 april tot 14 juni zijn er diverse kennismakingsactiviteiten zoals een gratis meerdaagse training waarbij je gereedschap aangereikt krijgt om goed voorbereid op zoek te gaan naar werk of een activiteit waarbij oud-deelnemers vertellen over hun ervaringen. Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig, je kunt gewoon binnen lopen. Zie voor het totale programma www.jobhulpmaatjezoetermeer.nl  met de exacte data en tijden van de activiteiten.

Reacties van ‘oud’ deelnemers

Mary heeft door de begeleiding van JobHulpMaatje een baan gevonden en zegt hier het volgende over: “Het is me gelukt! Eerst in een JobGroup samen met andere werkzoekenden en daarna individuele begeleiding door Maatje Chrystal! Fantastisch”

“Een kennis raadde me JobHulpMaatje aan”, vertelt Peggy. “Ik meldde me aan en bij binnenkomst duurde het niet lang voordat ik me op mijn gemak voelde. Er waren allemaal mensen die in dezelfde situatie zaten als ik.” Peggy vervolgt: “Alles wat je leert, is heel praktisch. Hoe bouw je een netwerk op? Hoe maak je een pitch? Zo leer je jezelf blijven en om te gaan met zenuwen. Ook leerde ik bijvoorbeeld om een sollicitatiebrief en een CV schrijven. Dan merk je wel dat de tijden veranderd zijn. Tegenwoordig moet je jezelf verkopen. Dat was vroeger niet zo.” Peggy: “Inmiddels ben ik aangenomen bij een leuk bedrijf waar ik me erg welkom voel. JobHulpMaatje heeft me net dat steuntje in de rug gegeven. Ik kan het iedereen aanraden die werkloos is. Het is echt een uitkomst.”

“Werk biedt zoveel meer dan een maandelijkse beloning” vertelt maatje Chrystal. “Je werk verliezen is nooit fijn. Het kan allerlei zorgen opleveren, maar ook verlies van zelfvertrouwen of zingeving. En hoe kom je weer aan een nieuwe baan? Een plek die echt bij je past?” “Hoe mooi is het dat ik die mensen mag helpen”, zegt Chrystal.

Vrijwilligers JHM

JobHulpMaatje werken met gecertificeerde vrijwilligers die gratis intensieve begeleiding geven aan werkzoekenden die extra hulp nodig hebben en het fijn vinden als iemand met je mee denkt. Dit kan via verschillende trajecten, individueel of samen in de een groep.

Spreekuur bij de informatiedesk van JobHulpMaatje in het Forum, hier kunt u met al uw vragen terecht. Iedere dinsdag van 09.00 tot 11.30 uur en donderdag 21 en 28 april. 12 en 19 mei en 2 en 9 juni van 14.00 tot 17.00 uur.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-