MrpannekoekVoor het schooljaar 2022-2023 staat er weer een prachtig Kunstmenu klaar voor leerlingen van de Zoetermeerse basisscholen. Vanaf nu kunnen de scholen zich inschrijven voor culturele belevenissen voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8.

Het Kunstmenu zorgt ervoor dat alle Zoetermeerse leerlingen het komend schooljaar kunnen genieten van bijzondere belevenissen bij de culturele instellingen die Zoetermeer rijk is. Zoals daar zijn: Museum de Voorde, Kunstgarage Franx, Bibliotheek Zoetermeer, CKC & partners, Stadstheater Zoetermeer of Filmhuis Cameo. Denk aan het beleven van film-, dans-, muziek-, theater- en literatuurvoorstellingen op school of in het theater.

Ellen van Cultuur en Techniek op School over het Kunstmenu: “Op deze manier helpen we scholen aan een divers cultureel programma dat afgestemd is op de leeftijd van de leerlingen. Zo brengen wij kunst en cultuur naar de jongste kinderen toe en laten we de oudere kinderen ervaren en zien waar kunst en cultuur te beleven is in de stad. Een betoverende ontdekkingstocht voor iedereen.”

Voor een school is het vaak een uitdaging om culturele activiteiten te organiseren. Dit heeft te maken met hoge kosten, maar ook de tijd die het kost om geschikte voorstellingen en culturele uitstapjes te vinden. Vanuit Cultuur en Techniek op School wordt nauw samengewerkt met scholen en culturele partners in Zoetermeer. Zo is het mogelijk om kunst en cultuur ook vanuit het landelijke aanbod op een laagdrempelige manier naar het onderwijs te brengen. Ook dit jaar gaan de kinderen gegarandeerd smullen van de bijzondere culturele belevenissen die op het Kunstmenu staan. Zo kunnen de allerkleinsten genieten van dansvoorstellingen zoals ‘Meneer Pannenkoek’ of ‘Kijk eens wat ik kan’. De leerlingen van andere groepen mogen Zoetermeer in om cultureel erfgoed te ontdekken en kunst op een speciale manier te ervaren.

Ellen: “Cultuur is veel meer dan het kijken naar een film of voorstelling. Vaak zit daar ook nog een actieve lesverwerking aan vast, waarin de leerlingen zelf kunnen doen en ervaren. Het is een bijzondere beleving die wij alle kinderen in Zoetermeer willen laten meemaken. Samen op onderzoek, samen kijken en samen ontdekken wat kunst met je doet.”

Het hele programma is terug te vinden op de website: https://cultuurentechniekopschool.nl/kunstmenu

Foto: Meneer Pannenkoek

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-