Door lokaal samen te werken versterk je elkaar. Daar zijn deze twee vrijwilligersorganisaties een goed voorbeeld van. Sinds kort verkoopt Molen de Hoop de fairtrade en ecologisch geproduceerde koffie van de Wereldwinkel. 

Yvette en Els met koffie van de wereldwinkelDe winkel van de Molen is gespecialiseerd in vele soorten brood- en bakmixen, met als basis het in eigen molen gemalen graan. Maar daarnaast vindt u hier ook lokale producten zoals honing, jam, bier, chocola en kaas. Het lokale assortiment wordt nu uitgebreid met koffie van de Wereldwinkel. De koffie is een blend van de beste bonen en smaakt heerlijk bij een zelfgebakken brood of cake van het molenmeel. Ook is de natuurthee van de Zoete Aarde nu in de Molen te verkrijgen. Deze was al bij de Wereldwinkel te verkrijgen.

‘Toen we werden gevraagd of de Wereldwinkel koffie wilden leveren, waren we meteen heel enthousiast’ aldus voorzitter Yvette Feeke. ‘We hebben toen ook nagedacht of we nog meer producten hebben, die in een molenwinkel passen. Wij hebben verschillende soorten thee. Omdat ook wij lokale producten promoten, hebben we sinds vorig jaar naast fairtrade thee ook de natuurthee van de Zoete Aarde in ons assortiment. Die mag natuurlijk niet in de molenwinkel ontbreken. Dus hebben we, na overleg met de Zoete Aarde, deze thee gepromoot. En gelukkig was Els Groenewegen, coördinator van de molenwinkel ook enthousiast. Zelf overwegen we om, als wederdienst, enkele bakmixen van de molen in de Wereldwinkel te gaan verkopen. We moeten dan wel wat maatregelen treffen. Muizen zijn namelijk ook dol op meelproducten!’.    

Fotobijschrift: links Yvette Freeke (Wereldwinkel), rechts Els Groenewegen (Molen De Hoop)

Foto Cor Groen

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-