20220707 32712

Directeur Hans van de Bunte van Museum De Voorde reikte donderdagmiddag 7 juli het eerste exemplaar van een publicatie over de tentoonstelling ‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse kunst’ uit aan Margriet Schavemaker. De publicatie bevat interviews met de kunstenaars uit de tentoonstelling.


20220707 32710Kunstjournalist Milo Vermeire interviewde alle 18 deelnemende kunstenaars en ging dieper in op de motivatie en inspiratie achter de kunstwerken. In het boekje koppelt hij de individuele motivatie van de kunstenaar aan het thema respect en biedt daarmee een verdiepende uitleg bij elk kunstwerk.
Margriet Schavemaker is artistiek directeur van het Amsterdams Museum en opgegroeid in Zoetermeer. Voor haar is een museum een plek van verbondenheid, zij hield dan ook een warm pleidooi voor het openhouden van het Zoetermeerse museum.


De publicatie is verkrijgbaar in de museumwinkel voor €12,50. De tentoonstelling ‘RESPECT!’ is nog te zien tot en met 4 september 2022.
De familietentoonstelling ‘Spierballen, Stiletto’s en Superhelden’ is nog te zien t/m 31 juli 2022, daarna zal een nieuwe tentoonstelling in het museum worden opgebouwd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-