lokaal FNVVakbond FNV-Zoetermeer heeft in een reactie aan het Zoetermeerse college laten weten niet blij te zijn met het vorige maand gesloten coalitieakkoord. Veel goede voornemens, maar een weinig concrete uitwerking, is het oordeel van de FVN.


De FNV vindt vooral de uitwerking van de goede voornemens te summier. Veel blijft in het akkoord onduidelijk, details worden niet uitgewerkt. FNV zou graag zien dat de nieuwe banen die in het coalitieakkoord genoemd worden ook échte banen zijn, dus werk met een vast dienstverband. Op het gebied van wonen vinden zij het opleveren van 3.000 nieuwe woningen zoals in het akkoord staat weinig ambitieus.

Sociale armoede en energiearmoede moet hoger op de agenda, vindt de FNV. Carla Oemraw, voorzitter: “Gaat de gemeente huurders met een kleine portemonnee helpen met woningisolatie en -verduurzaming, en zo ja, hoe?” FNV-Zoetermeer hoopt op meer ambitie en creativiteit bij het oplossen van de knelpunten in Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-