Afbeelding SoeperZomerNa 2 jaar corona en een zomer waarin andere sociale bezigheden vaak stoppen, ervaren mensen vaker eenzaamheid en zijn sociale contacten des te belangrijker. Daarom organiseert inZet bijeenkomsten voor bewoners om elkaar te ontmoeten met een lekker vers gemaakt, zomers kopje soep erbij.

In de SoeperZomer komt er in verschillende wijken een bijeenkomst met heerlijk gratis kopje soep. Afhankelijk van het weer is de bijeenkomst binnen of buiten.

De soep wordt vers gemaakt door het sociaal wijkrestaurant Eetcafé de Leyens en Eetcafé Meerzicht. Met hun team van vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bereiden zij een heerlijk zomers soepje met verse ingrediënten van het seizoen.
Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon aanschuiven en meegenieten van een heerlijk soepje en het gezelschap van uw mede wijkbewoners.

Met een (soep)blik vol vragen, de zogenaamde blikopeners, kunnen gesprekken gevoerd worden over bijvoorbeeld een thema als Grip op de knip en Actief in de wijk. Geen zware gesprekken, maar gewoon laagdrempelig, zonder dat er verplichtingen aan hangen.

 

Waar & wanneer

In juli vindt de SoeperZomer van 12:00 tot 13:30 uur plaats op onderstaande data en locaties. Voor de overige wijken en data in augustus en september kunt u kijken op de website www.inzet-indewijk.nl/Soeperzomer
U bent van harte welkom om aan te schuiven!

Dinsdag 19 juli en 26 juli
inZet Oosterheem, Zanzibarplein 5
inZet Meerzicht, Albrandswaard 1

Woensdag 20 juli en 27 juli
inZet Rokkeveen, Nathaliegang 79

Donderdag 21 juli en 28 juli
Halte 2717, Carry van Bruggenhove 27

Vrijdag 22 juli en 29 juli
inZet Noordhove & Seghwaert, Petuniatuin 7A

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-