AfvalDe inwonerspeiling over afvalinzameling, zoals afgesproken na het afvalreferendum, start in september. Ruim 5000 Zoetermeerders ontvangen dan een enquête waarin zij gevraagd wordt naar hun voorkeuren voor de afvalverwerking.

Door de inwonerspeiling wil de gemeente inzicht krijgen in de mening van bewoners met betrekking tot het afvalprobleem. Uiteindelijk doel is het verminderen van de hoeveelheid restafval.


Extern onderzoeksbureau

Het extern onderzoeksbureau ‘De Afvalspiegel’, dat gespecialiseerd is in objectief onderzoek naar afval, zal het onderzoek gaan uitvoeren. Drie groepen bewoners (in totaal 5.000 adressen) worden gevraagd naar hun afvalwensen: laagbouw met minicontainers, laagbouw met verzamelcontainers en hoogbouw met verzamelcontainers.
Het onderzoeksbureau hoopt totaal 1500 reacties te ontvangen.

Naast deze drie groepen krijgen alle inwoners de kans om de enquête digitaal in te vullen. De uitvoering van het onderzoek start in september. Eind dit jaar wordt de raad geïnformeerd over de resultaten.

Alle artikelen over het afvalreferendum vind je hier: https://www.zoetermeeractief.nl/413-nieuws-2021/19974-overzicht-afval-artikelen

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-