sh busstation 5EBS introduceert in- en uitchecken met contactloze betaalpas of creditcard in Haaglanden. Zo kun je ook met je mobiel, en zonder ov-kaart, betalen voor de bus.

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen. Voor EBS is het een aanvulling op de al bestaande mogelijkheden om te reizen met de OV-chipkaart of met een barcode. Reizigers die overstappen op OV van andere vervoerders wordt geadviseerd om nog wél met de OV-chipkaart te reizen.
Hoe werkt het?
Reizen met een betaalpas werkt heel eenvoudig: precies hetzelfde als de OV-chipkaart. Een reiziger checkt in met een contactloze betaalpas, plastic of op een mobiel – en start de reis. Bij het verlaten van de bus checkt de reiziger uit met dezelfde betaalpas. De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

-advertenties-

-goede doel-