Ria Houtzager en Mary Luisman van EckDe kinderpoli van Het LangeLand Ziekenhuis werd vorige week enorm verrast met een berg aan zelfgemaakte knuffels. Zoetermeerse Ria maakt met veel plezier wel vaker knuffels voor zieke kinderen en nu dus voor de kinderpoli. Een superlief gebaar en de kindjes zijn er erg blij mee.

Tal van kinderen zijn al blij gemaakt met de zelfgemaakte knuffels van Ria Houtzager. “Ik ben er elke dag mee bezig en heb inmiddels al een paar 100 knuffels in elkaar gezet voor zieke kinderen en nu dus voor de patiëntjes van de kinderpoli van Het LangeLand Ziekenhuis”, vertelt Ria. “Ik ben al lang geleden begonnen met deze knuffels, gewoon omdat ik het leuk vind om ze te maken”. Het idee voor de knuffels voor de kinderpoli kwam van de vrienden van Ria: Jan en Mary Luisman. Ze wilden wat doen voor de zieke kinderen in Het LangeLand Ziekenhuis. “Ik maak ze en Mary pakt ze leuk in als cadeau”, gaat Ria verder.

Ria Houtzager2De knuffels moeten met precisie in elkaar worden gezet aldus Ria. “Het is mijn grootste hobby en ik doe zeker een week over een knuffel. Geheel vrijwillig. Ik werk met verschillende patronen en let goed op of er geen ‘gevaarlijke’ dingen aan de knuffel zitten die los kunnen raken. Je moet ook goed opletten of je de juiste wasbare materialen gebruikt. Het zijn steeds verschillende knuffels voor zowel jongetjes als meisjes. Voor meisjes is het relatief makkelijk, maar voor jongetjes maak ik meestal dieren zoals apen en beren”.

De kinderen vinden troost bij de knuffels en krijgen de knuffel mee als ze weer vertrekken van de kinderpoli. Ze koesteren deze zelfgemaakte knuffels vaak nog jaren lang daarna. Ook krijgt Ria veel positieve reacties van zowel ouders als kinderen op haar knuffels. “Daar doe je het ook voor”, vertelt Ria verder.

Aan stoppen moet Ria voorlopig nog niet denken. “Ik ga door zolang ik het leuk vind om te doen en het nog kan. Ik ben alweer aan de volgende serie van knuffels bezig. Eigenlijk ben ik er een beetje verslaafd aan”.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-