kersten hulpmiddelenDe Zoetermeerse WMO hulpmiddelen worden vanaf volgende week door weer een nieuwe aanbieder geleverd. Na het faillissement van het Hulpmiddelencentrum nam WMO solutions nam vorig jaar het stokje over, vanaf volgende week is het de firma Kersten Hulpmiddelen waar cliënten naar toe moeten.

Vanaf 1 september zal Kersten Hulpmiddelen de Zoetermeerse WMO hulpmiddelen gaan verzorgen vernamen wij van verschillende WMO cliënten. Cliënten, die nu nog geholpen worden door WMO solutions hebben echter nog geen officieel bericht gehad over de overname en maken zich zorgen.

Al vanaf de overgang van de WMO van het Rijk naar de gemeenten in 2015, zijn er in Zoetermeer problemen geweest met de uitvoering van de WMO. Grote wachtlijsten, lange levertijden en klachten van cliënten zorgden voor problemen. Er kwamen veel meer aanvragen dan verwacht, waardoor het erg moeilijk bleek om de problemen echt aan te pakken, ondanks verwoede pogingen van het Zoetermeerse college om WMO problemen op te lossen. De gemeente Zoetermeer streeft naar maximaal 6 weken wachttijd voor nieuwe klanten, maar dit kan oplopen tot meer dan 6 maanden. Spoedaanvragen voor bijvoorbeeld een rolstoel zijn niet mogelijk.

Kersten Hulpmiddelen is een landelijke organisatie, met vestigingen van Roermond tot aan Haarlem en Assen. De dichtstbijzijnde vestiging vanaf Zoetermeer is in Wateringen.

 

Cliënten bezorgd

Cliënten die nu hulpmiddelen zoals een rolstoel of scootmobiel krijgen via WMO solutions hoorden via de service monteurs van de op handen zijnde overname. Zij vragen zich af wat er nu precies gaat gebeuren en of zij nu ook naar Wateringen moeten voor hun aanvraag of rolstoel. Volgens de servicemonteurs is er geen sprake van een faillissement van WMO solutions, maar moet er teveel geleverd worden voor te weinig geld.
Monica: “Er was eindelijk rust na het Hulpmiddelencentrum gebeuren. Ik vind het heel jammer dat communicatie uitblijft. Zelf vind ik het dubbel spannend omdat er nog passing afspraken staan. Die volgens wmo solutions gewoon afgehandeld gaan worden. Maar gaat dat ook echt gebeuren?”

Cliënten geven aan wel tevreden te zijn met de service van WMO solutions en vragen zich af of deze service hetzelfde blijft.

 

Geen reactie gemeente of Kersten

Bij de gemeente Zoetermeer kon wel bevestigd worden dat de WMO hulpmiddelen overgenomen worden door een ander bedrijf, maar verdere informatie konden zij nog niet geven. Woordvoerder van de gemeente: “De zorg blijft gewaarborgd, verder kunnen wij nog geen mededelingen doen.”
Ook bij Kersten Hulpmiddelen en WMO Solutions was niemand bereid een toelichting te geven op de overname.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-