lichtbaken openluchtDrie gereformeerde kerken in Zoetermeer zijn sinds dit jaar samenwerkingsgemeente Het Lichtbaken geworden. Om dit te vieren houden zij samen komende zondag een openluchtdienst met het thema ‘Nine Eleven…?! Leven vanuit Verbinding’.

De openluchtdienst wordt gehouden op zondag 11-9, Nine Eleven komt ook terug in het thema. Velen van ons kennen nog wel de verschrikkelijke beelden op die beruchte dag in 2001, waarop de wereld geschokt was. Verdriet, verdeeldheid en veel oorlogstaal. Maar wat hebben we er van geleerd? Als we kijken naar de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis en omgaan met covid, dan lijkt de balans weinig positief. Er is méér verdeeldheid onder de mensen dan ooit. Ieder van ons heeft zijn/ haar eigen nine-eleven, eigen redenen voor afstand, boosheid, ruzie, oorlog.

Het Lichtbaken wil hierin anders zijn, als gemeente verbinding zoeken in Zoetermeer en omgeving. Zij willen een baken zijn, een houvast voor iedereen om ons heen met hoopgevend licht. Iedereen is van harte welkom om bij deze dienst in de open lucht aan te schuiven.

De dienst begint om 11.00 uur op het Achterpad 21 in Zoetermeer en de voorganger is dominee Arrie Mak. Het Achterpad is de weg die naast het parkeerterrein van de Intratuin begint en evenwijdig aan de Voorweg loopt. De openluchtdienst is schuin tegenover Scouting Impeesa.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-