Monumentendag onthulling informatiebordDe Open Monumentendagen op 10 en 11 september in Zoetermeer zijn goed bezocht. De deelnemende monumentenlocaties hadden een leuk en interessant programma te bieden en het weer werkte ook mee.

Onder belangstelling van wijkbewoners en andere genodigden onthulde wethouder Van der Meer op 10 september om 10.00 uur een informatiebord aan de De La Gardestraat. Op die plek werd 60 jaar geleden de eerste paal geslagen voor de groeistad Zoetermeer. Met die handeling werden de Open Monumentendagen 2022 geopend.

Vanaf 11.00 uur konden de meeste monumenten en locaties bezocht worden. Vooral de watertoren trok flink veel bezoekers, maar ook de andere locaties werden goed bezocht. Op de tweede dag waren maar enkele locaties geopend; kinderboerderij het Buitenbeest waar een spelletjesmiddag werd georganiseerd, de Hof van Seghwaert en het IBM-gebouw met diverse tentoonstellingen. En ook de tweede dag werd goed bezocht.

 Monumentendag watertoren  Monumentendag belangstelling voor het informatgieborg copy

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-