sh politieburoHet districtsbureau van de politie zal op de huidige locatie blijven aan het Burgemeester Wegstapelplein in het Stadshart. De afgelopen jaren waren er plannen voor het bouwen van een nieuw politiebureau, bijvoorbeeld aan de Amerikaweg, maar de politie kiest er nu voor om in het huidige gebouw te blijven.


Het pand van de politie aan het Burgemeester Wegstapelplein is inmiddels bijna 40 jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen en wensen van de politie. Gezocht werd naar een nieuwbouwlocatie elders in de stad. Meerdere locaties werden onderzocht, zoals de Denemarkenlaan en de Amerikaweg, tussen de Boerderij en GymWorld.

Amerikaweg niet haalbaar
De politie heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van nieuwbouw aan de Amerikaweg of het verbouwen van het huidige pand. Zij willen in het Stadshart blijven, de risico’s ten aanzien van bereikbaarheid en parkeren, financiële overwegingen inclusief stijgende bouwprijzen en duurzaamheidsoverwegingen maken het niet haalbaar om een nieuw politiebureau te bouwen op deze locatie.
Bovendien kan de politie alle taken in het huidige bureau nog steeds goed uitvoeren. Het huidige bureau aan het Burgemeester Wegstapelplein blijft dus het politiebureau van Zoetermeer en de politie zal het bureau technisch opwaarderen en verduurzamen.

-advertenties-

-goede doel-