eendjes voerenHet wordt in Zoetermeer verboden om eendjes te voeren, dit verbod wordt opgenomen in de APV van de stad. Eendjes voeren is heel erg leuk voor kinderen, maar kan een hoop overlast veroorzaken. Als er teveel brood in het water gegooid wordt, trekt dit ook ongedierte zoals ratten aan.


Wethouder Van der Meer deed in het Voorjaarsdebat naar aanleiding van een motie van de VVD ‘Eenden voeren is ratten voeren’ de toezegging om dit verbod juridisch te regelen. In de motie werd ook gesproken over het plaatsen van borden, met tekst en pictogrammen om de bewoners op de overlast te wijzen. Het is niet bekend of deze borden er ook gaan komen.
Het verbod geldt niet in één keer voor heel Zoetermeer, maar er worden gebieden aangewezen waar het verbod van kracht zal zijn. Inwoners zullen goed geïnformeerd worden over de gebieden waar de voederverboden gelden, zo belooft de gemeente.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-