laadpalen nieuw okt22Het aantal openbare laadpalen in de stad voor elektrische auto’s wordt flink uitgebreid. Daarvoor heeft de gemeente een voorstel gemaakt om 133 nieuwe locaties in de stad aan te wijzen, waar inwoners op kunnen reageren. 

Via een plattegrond op doemee.zoetermeer.nl kunnen Zoetermeerders vanaf maandag 24 oktober tot en met zondag 13 november reageren op het voorstel. De reacties van inwoners betrekt de gemeente bij de definitieve locatiekeuze. De gemeente plaatst de laadpalen vervolgens op aanvraag. 

Op de plattegrond staan de nieuwe locaties voor de laadpalen met rode bolletjes aangegeven. Dit zijn mogelijke nieuwe locaties, bewoners die er gebruik van willen maken moeten de locatie nog wel aanvragen. Er staan inmiddels zo’n 250 laadpalen in de stad. Met de komst van de 133 nieuw beoogde locaties, betekent dit dat iedere inwoner binnen 250 meter van zijn of haar huis een elektrische auto kan opladen.

Op Locatiekaart laadpalen (arcgis.com) staan de locaties van de bestaande laadpalen in Zoetermeer.

 

Criteria locaties laadpaal

Bij het bepalen van de nieuwe locaties van de laadpalen, hanteert de gemeente een aantal criteria. De voorgestelde locaties zijn zo gekozen, dat ze op een strategische plek gesitueerd zijn, zodat de gebruikers de laadpalen gemakkelijk kunnen vinden en bereiken. Daarnaast is rekening gehouden met de ligging van stroomkabels in de grond en bomen en met de parkeerdruk in de omgeving van de mogelijke laadpaallocatie. 

Alleen inwoners van Zoetermeer kunnen een laadpaal in hun buurt aanvragen, mits zij (binnenkort) in het bezit zijn van een elektrische auto. Meer informatie staat op www.zoetermeer.nl/elektrischvervoer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-