dorpsstraat fietsverbod 600x450 0Overdag fietsen door de Dorpsstraat blijft verboden. Dit was al zo tijdens de coronaperiode, maar het college heeft besloten dit verbod definitief te maken. Veel winkeliers rond de Dorpsstraat willen dat het fietsverbod van kracht blijft.

Fietsen door de Dorpstraat is van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 17.00 uur niet toegestaan. Het fietsverbod is in coronatijd ingesteld, omdat dan makkelijker anderhalve meter afstand gehouden kon worden. Dit kwam volgens de winkeliers de veiligheid ten goede, als voetganger wordt je nu niet meer omver gereden door fietsers en snorfietsers die met hoge snelheid voorbij komen. Er wordt een bord geplaatst, waarmee duidelijk is dat de Dorpsstraat een voetgangerszone is.

Voor de fietsers is de route Osylaan – Delftsewallen – Leidsewallen – Nassaulaan een alternatief. Vanaf 2023 zal een tweetal maatregelen genomen worden om deze route veiliger te maken voor fietsers.

 

Er hangen borden om fietsers te wijzen op de maatregelen, maar de borden blijken in de praktijk niet duidelijk genoeg. Daarom worden er beperkt boetes uitgeschreven indien men toch overdag door de Dorpsstraat fietst. De handhavers geven nu nog een waarschuwing. Met het instellen van de voetgangerszone wordt meteen duidelijk dat fietsen in de Dorpsstraat niet wenselijk is. Met onderborden wordt aangegeven dat er wel gefietst mag worden in de Dorpsstraat in de ochtend en avond en op zondag.

De voetgangerszone in de Dorpsstraat zal naar verwachting ingaan op 1 januari 2023.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-