Allerzielen NicolaaskerkhofHet Nicolaaskerkhof aan het Nicolaasplein biedt woensdag 2 november de gelegenheid om te gedenken. Het menselijk leven is kwetsbaar. Juist in deze tijd is het belangrijk om aandacht te geven aan anderen. In de eerste plaats aan de mensen die ons dierbaar zijn, in familie- en vriendenkring.

Maar het is ook belangrijk aandacht te geven aan hen die door welke oorzaak niet meer in ons midden zijn. In de katholiek kerk is 2 november Allerzielen, de dag dat we aandacht geven aan de gestorvenen. Recent of langer geleden, dat maakt niet uit. Een moment om de gedachten terug te laten gaan naar de mooie en verdrietige momenten die men met deze overleden mensen hebben meegemaakt.

Het kerkhof achter de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat is woensdag 2 november open van 9.00 – 20.30. U kunt een kaarsje opsteken en/of een kaartje ophangen in de gedenkboom.

In de Nicolaaskerk is er op Allerzielen om 19.30 uur een eucharistieviering, waarna pastoor van der Helm de graven op het kerkhof zal zegenen. Pastoor van der Helm nodigt u uit om deze viering bij te wonen. U kunt de vieringen ook thuis volgen via de kerkomroep.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-