20221115 35136
Sinterklaas komt zaterdag 19 november aan in Zoetermeer, hij zal dan zijn intrek nemen in het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat. De afgelopen weken is alles al helemaal in orde gemaakt voor de komst van de Sint: verse pepernoten in zijn bad, het bed is opgemaakt en zijn bureau staat klaar.

20221115 35135Op woensdag- en zaterdagmiddag, van 13 tot 16 uur, kunnen alle kinderen Sinterklaas thuis komen bezoeken in het Sinterklaashuis. Sinterklaas is er dan zelf ook, maar misschien is hij wel even aan het werk in de werkkamer. De pieten geven graag een rondleiding in het grote Sinterklaashuis en vertellen de kinderen waar de kadootjes worden ingepakt en waar Sinterklaas slaapt, stttt…!

Het Sinterklaashuis is in het pand van Business Connect Zoetermeer, dat het hele huis ter beschikking heeft gesteld aan Sinterklaas en zijn pieten. John Tuinebreijer: “Toen we hoorden dat Sinterklaas in dit huis mocht komen wonen, hebben we gauw alle ondernemers in de Dorpsstraat gevraagd om mee te helpen! Gelukkig kregen we van iedereen veel spullen, zoals van de Zeeman en het Kruidvat, zodat we er een super gezellig Sinterklaashuis van hebben gemaakt!”

Woensdag 16 november kan je ook alvast een kijkje nemen in het Sinterklaashuis, maar dan natuurlijk nog zonder Sint en de Pieten, want zij komen zaterdag pas. Een bezoekje aan het Sinterklaashuis is helemaal gratis en kinderen mogen samen met hun ouders naar binnen om een kijkje te komen nemen.
Het Sinterklaashuis vind je aan de Dorpsstraat 171, ter hoogte van de Pilatusdam.

20221115 35139
Schoen zetten in de Dorpsstraat

Even verderop, Dorpsstraat 127 (tegenover Helders Drankenspeciaalzaak) is het Schoenzethuis. Kinderen mogen hier hun schoen zetten voor Sinterklaas, die de schoentjes zal vullen met een klein presentje. Ook het Schoenzethuis is elke woensdag- en zaterdagmiddag, van 13 tot 16 uur geopend, tot en met zaterdag 3 december.

Bekijk ook de echte Zoetermeerse Sinterklaasfilm 'De chocoladeletter voor de burgemeester': Chocoladeletter-voor-de-burgemeester-serie

Alle Sinterklaas activiteiten vind je op de Sinterklaasagenda: https://www.zoetermeeractief.nl/agenda/sinterklaasagenda

https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/23959-sinterklaasintocht-zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-