20220412 29956Oud-wethouder van Zoetermeer, Margreet van Driel, wordt vanaf februari burgemeester in Papendrecht. Zij volgt dan Annemiek Jetten op, die sinds juni vorig jaar waarnemend burgemeester is van het dorp. Van Driel is sinds haar afscheid van het Zoetermeerse wethouderschap op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Margreet van Driel trad in 2017 aan als wethouder voor de Lijst Hilbrand Nawijn, na vijf jaar Zoetermeerse wethouder te zijn geweest gaf zij al voor de verkiezingen aan zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen. Van Driel stelde in mei dit jaar: “Ik heb het wethouderschap met heel veel plezier gedaan, maar gun mezelf nog één keer iets nieuws. Al weet ik nog niet precies wat. Maar ik ga in ieder geval iets doen wat er écht toe doet!”

Deze nieuwe uitdaging is het burgemeesterschap geworden van Papendrecht, een gemeente net boven Dordrecht met 33.000 inwoners.
In de speciale gemeenteraadsvergadering in het gemeentehuis van Papendrecht maakte de raad dinsdagavond 15 november bekend dat Van Driel de nieuwe burgemeester zal gaan worden. Zij zal op 8 februari starten. De benoeming is echter pas definitief als het Koninklijk Besluit daartoe getekend is door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Leon van den Dool (CDA), over hun keuze voor de geselecteerde kandidaat: "Margreet van Driel is een ervaren bestuurder, dat geeft haar een goede basis voor de diverse rollen die een burgemeester vervult. We hebben haar leren kennen als authentiek, empathisch en warm.
Ze heeft een overtuigende keuze gemaakt voor Papendrecht. Ze combineert heel mooi een zakelijke en analytische insteek met de menselijke kant van een burgermoeder. We zijn allemaal heel blij met deze voordracht."

Lees ook: Margreet-van-Driel-ik-heb-contact-echt-nodig

-advertenties-

-goede doel-