20221223 36504IMG 8859 bewerktDe Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (9) en Sepp (6) kiezen regelmatig een leuke uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over.


Op de Boerhaavelaan is circus Bolalou neergestreken en samen met het team van Zoetermeer Actief mocht ik met mijn gezin naar het Circus waar we verwelkomd werden door de Kerstman. De naam Bolalou is ontstaan door de namen van de border collies samen te voegen. De namen van de 3 luiden BOris, LAdy en LOUlou. Dit is voor mij en de kinderen een pluspunt want we zijn gek op honden.

In de aankomsthal komt de gezelligheid en de vele lichtjes je tegemoet, alles is versierd in Kerstsferen. Er staan kraampjes met versnaperingen waar de eigenaresse Steffie zelf achter een van de kramen staat. De clown verkoopt souvenirs en bij de acrobaat kan je lekkere wafels halen. Dit geeft het gevoel van een hechte circusfamilie. Het circus is kleinschalig opgezet waardoor het erg knus aanvoelt. Je zit altijd dichtbij de piste waardoor je alles goed kunt zien, je kan de acrobaten bijna aanraken. Sterker nog, de clown begeeft zich regelmatig in het publiek om iemand uit te kiezen die mee mag doen aan een act of hij maakt een rondje om een high five te geven aan wie dat wil.
IMG 8923De acts worden opgevoerd in korte tijd zodat het voor iedereen goed te volgen is en het voor kinderen niet te lang duurt. Er worden meerdere acts uitgevoerd door dezelfde duo’s waardoor je nog meer waardering krijgt voor wat deze mensen met hun lijf kunnen. Je houdt je adem in tijdens een act waardoor de zucht van opluchting, als de artiest weer veilig op de grond staat, unaniem is.
De Kerstman is tijdens het kerstcircus de Spreekstalmeester tijdens de show en je kunt voorafgaand, tijdens de pauze of na de show met de Kerstman op de foto. Wij hebben dat niet gedaan want de clown was favoriet van de kinderen en daarom gingen we met hem op de foto.

 20221223 36497  20221223 36361


Anna-Sofia: “Ik miste de paarden en de honden in de show, het was jammer dat deze dieren er vandaag niet waren. Verder vond ik het heel erg leuk”
Sepp: “Het was leuk, maar de clown was echt het grappigste”


Het kerstcircus is tot 8 januari te bezoeken op de Boerhaavelaan, dit is het stuk tussen Meerzicht en Driemanspolder. Er is elke dag om 15:00 uur een show, maar op 30 december en 7 januari is er ook een show om 19:00 uur.
Reserveer je kaarten via circus-bolalou, hier vind je ook de entreeprijzen en een impressie van eerdere shows. Kinderen tot twee jaar hebben gratis toegang. Je kan alleen contant betalen bij het circus.


Laten jullie in de reacties weten wat jullie er zelf van vonden?


Groetjes van Dorien, Sepp en Anna-Sofia

-advertenties-

-goede doel-