geuzendag

Road Runners Zoetermeer, Schaak Vereniging Botwinnik,  Toervereniging Zoetermeer ’77, en Scouting Pocahontas organiseren op zondag 24 september, gezamenlijk voor het goede doel Stichting Oosterfaantje, dé Geuzendag Zoetermeer. Een eerbetoon aan het historische perspectief van Zoetermeer.

Niet met legers en soldaten zoals vroeger de Geuzen, maar een gezellige familiedag met sportieve uitdagingen voor het hele gezin. Op 17 september 1574 vond de Slag bij Zoetermeer plaats. Een gevecht tussen de Spaanse troepen van Alva en het Geuzenleger onder leiding van Van Boisot. En, ruim twee weken later op de morgen van 3 oktober werd Leiden door de Geuzen ontzet. Nu 449 jaar later wordt De Geuzendag Zoetermeer georganiseerd met allerlei activiteiten zoals: wandelen, fietsen, mountainbiken, hardlopen, cyclocrossen, schaken en allerlei jeugd (scouting) spelen.  De activiteiten vinden plaatst aan de Dorpsstraat, het terrein voor het CKC (Leidsewallen) en het Buytenpark. Wil je meer weten? Bekijk de details van de verschillende onderdelen op de website.

Geuzenloop

Geuzenloop Zoetermeer actief onbeperkt 1Road Runners Zoetermeer organiseert op deze dag voor de 19e keer de Geuzenloop Zoetermeer. De start is op de Pilatusdam, de finish is bijna 200 meter verderop in de Dorpsstraat ter hoogte van CLASS by Jofel. Naast de gewone parcoursen zijn er twee Geusjeslopen voor kinderen tot en met 13 jaar. Inschrijven via website

Geuzenwandel- en fietstocht

Ook organiseert Road Runners Zoetermeer alweer de 11e editie van de Geuzenwandel en –fietstocht. Wandel of fiets ook gezellig mee en geniet van de natuurpracht van het gebied waar de strijd tussen de Geuzen en Spanjaarden zich ruim 400 jaar geleden afspeelde. Inschrijven via website

Het goede doel

Stichting Oosterfaantje geeft voedselhulp aan mensen die het (tijdelijk) financieel niet redden om gezonde voeding te kopen. En dan speciaal voor de groep mensen die “een euro teveel heeft voor de Voedselbank, maar een euro te weinig voor de huur”. Door juist hen te helpen kan er iedere dag een gezonde maaltijd op tafel worden gezet en hoeft er geen kind meer met honger naar school of bed te gaan.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-