Buytenwegh De Leijens

 • Blij met terugkeer Wijkpost Buytenwegh

  20230119 36878De wijkpost in Buytenwegh zal 1 februari openen als vraag- en adviespunt voor de hele wijk. Bewoners kunnen hier weer binnenlopen met vragen over veiligheid en leefbaarheid in de wijk, maar ook met financiële vragen en problemen.

 • Inschrijving Groot Zoetermeers Dictee geopend

  DicteeliefGZD2hebbers opgelet. Het Alfrinkcollege (Werflaan 45)  is op zaterdag 25 maart van 15.00 tot 19.00 uur het decor voor het Groot Zoetermeers Dictee. Dit evenement wordt voor het 3e jaar georganiseerd door de Zoetermeerse Lionsclubs  Soetermare en De Meerbloem. De inschrijving is geopend.

 • 1000 stoten voor het nieuwe jaar

  20230114 36803De leerlingen van karatevereniging Tomo no Kai zijn het nieuwe jaar goed begonnen: met een traditionele 1000-stoten training, de Senbonzuki. Elke stoot werd begeleid met een slag op de Japanse Miyadaiko trommel en ging vergezeld met de nodige zweetdruppels.

 • 60 jarig bruidspaar Nagesser-Adin

  60 jarige bruidspaar Nagesser 3Burgemeester Bezuijen gebracht woensdag 18 januari een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Nagesser-Adin. Zij wonen in de wijk Buytenweg en kregen van de burgemeester de hartelijke felicitaties  met hun huwelijksjubileum en namens de gemeente een mooi boeket.

 • Lees-challenge op het Alfrink College

  Foto leeschallengeOp het Alfrink College zijn de leerlingen en ook het personeel dit schooljaar begonnen met 20 minuten per dag stillezen om zo de achterstanden die landelijk merkbaar zijn op het gebied van begrijpend lezen tegen te gaan.

 • Spelregels voor nieuw plan woningbouw De Sniep

  De SniepDe gemeente heeft na overleg met buurtbewoners vastgelegd waaraan een plan voor woningbouw op de plek van hotel/restaurant De Sniep aan de Broekwegschouw moet voldoen. Het gebouw mag niet hoger zijn dan 7 verdiepingen, wordt gasloos en energiezuinig, met een ‘groene’ afwerking en krijgt een binnentuin.

 • Weekend Foto

  wjan23 p nicolaas leyensFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Tijdelijke wijkpost Buytenwegh

  bw wijkpostIn Buytenwegh komt, in ieder geval tijdelijk, de wijkpost terug. Bij verschillende bewonersbijeenkomsten bleek dat de wijkpost zeer gemist wordt, veel bewoners willen deze terug. De wijkpost in Buytenwegh komt in het activiteitencentrum van inZet, midden in het winkelcentrum.

 • Expositie glaswerk van Emmy van der Veer in Vivaldi

  Foto Emmy van der VeerTot 1 mei 2023 is glaswerk van Emmy van der Veer dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur vrij te bewonderen in de vitrine op de begane grond van woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 in de Leyens. De expositie bevat een verzameling objecten, vervaardigd uit glas, zoals schalen en vazen.

 • Opnieuw tijdelijk cameratoezicht Buytenwegh

  cameratoezicht buytenweghHet cameratoezicht in de wijk Buytenwegh was eind november beëindigd, maar nu opnieuw ingesteld. Het gaat om de omgeving van de Muzieklaan (Gershwinrode en Obrechtrode), waar in mei vorig jaar een schietincident plaats vond. Het cameratoezicht geldt tot 1 juli 2023.

 • Nieuw voetbalbeleidsplan SVO Buytenpark

  foto SVO BuytenparkDe Zoetermeerse voetbalclub SVO Buytenpark heeft een nieuw voetbalbeleidsplan, met bovenal veel aandacht voor de groeiende jeugdafdeling. Ook is de vereniging in overleg met de gemeente over de aanleg van kunstgras voor het hoofdveld.

 • Kerstdiner inZet Buytenwegh

  Kerstdiner voor 45 mensen bij inZet BuytenweghBij inZet Buytenwegh kunnen inwoners elke woensdagavond terecht voor een gezellige en verantwoorde maaltijd, bereid door vrijwilligers van Stichting Piëzo. Rond de kerstdagen zetten zij een feestelijk Kerstdiner op tafel, waarbij maar liefst 45 mensen aanwezig waren.

 • Restauratie kubussen Muzieklaan

  Kubus Buytenwegh 450pxDe genummerde kubussen van omgevingskunstenaar Johan Goedhart in Buytenwegh worden gerestaureerd. De kubussen staan sinds 1979 aan de Muzieklaan en zijn begin 2022 opnieuw beschilderd. Toen bleek echter dat het gebruikte lettertype door de jaren heen flink is veranderd.

 • Straat in Beeld: Argonautenrede

  Argonautenrede 3De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer bijzonder. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: de Argonautenrede in de Leyens.

   

 • Foto van de week

  Corrie_Thijssen_meerpolderdijkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kerstclip voor goed doel

  junis actieDe medewerkers en kinderen van kinderdagverblijf Junis vestiging Ikc Klimboom in Buytenwegh maken elk jaar een kerstclip voor het goede doel. Iedereen zet zich hard in om te zingen, dansen en geld op te halen.

 • Eindejaarsactiviteiten in het Woonhart

  IMG 3715 scaledHet Woonhart is ook dit jaar op maandag 26 december, Tweede Kerstdag, geopend van 12.00 – 17.00 uur om gezellig te komen woonwinkelen. Maar tussen Kerst en Oud en Nieuw is er nog veel meer te doen in het gezellig versierde Woonhart.

 • Kerstkaartenactie Alfrink College

  Kerstkaartenactie Vivaldi AlfrinkTwee leerlingen en een docent van het Alfrink College brachten op donderdag 22 december kerstkaarten naar verpleeghuis Vivaldi. In de afgelopen week hebben leerlingen van het Alfrink College kerstkaarten geschreven voor de bewoners om ze een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen.

 • Prinses Margrietschool: afscheid van juf Marja

  Juf Marja van Prinses Margrietschool achterop een motorNa 42 jaar juf te zijn geweest was het woensdag 21 december de laatste werkdag voor juf Marja van de Prinses Margrietschool. Ze gaat met pensioen. Natuurlijk laat de school haar niet zo maar gaan, er is een groots afscheidsfeest voorbereid. Zo werd juf Marja thuis opgehaald om achter op een motor op school aan te komen.

 • SnowWorld wil uitbreiden met hotel en kabelbaan

  snowworld 8SnowWorld Zoetermeer heeft grote plannen voor uitbreiding en modernisering. Ze willen de huidige accommodatie van binnen en van buiten vernieuwen, maar ook uitbreiden met een hotel, een buitenspeelvoorziening, een indoor sneeuwspeeltuin en een kabelbaan.

-goede doel-