Buytenwegh De Leijens

 • Alfrink leerlingen naar Future Hope School in India

  Foto IndiaOp 5 december vertrekt een team van 22 leerlingen van 4 havo en 5 (t)vwo en vier docenten van het Alfrink college naar Kolkata in India. Daar zullen de leerlingen onder meer de Future Hope School bezoeken, een school die onderwijs biedt aan kinderen uit de armste gezinnen.

 • Scholierenverkiezingen Alfrink College

  OLYMPUS DIGITAL CAMERADinsdag 21 november mochten ruim 980 leerlingen van het Alfrink College hun stem uitbrengen tijdens de scholierenverkiezingen. Een dag eerder dan de landelijke verkiezingen konden de scholieren zo zelf op de partij van hun keuze stemmen.

 • Alfrink College steunt Prinses Maxima Centrum

  PMC AlfrinkAfgelopen donderdag 16 en vrijdag 17 november vonden themavieringen plaats op het Alfrink College. In deze vieringen werd het nieuwe goede doel geïntroduceerd aan leerlingen en medewerkers. De bijeenkomst werd gepresenteerd door twee docenten en een leerling.

 • Gift Buurtvereniging Buytenrode aan HagaZiekenhuis

  Cheque stichting BuytenrodeHagaZiekenhuis Zoetermeer heeft maandag 20 november een prachtige gift ontvangen van Buurtvereniging Buytenrode. De cheque van 1000 euro is overhandigd door voorzitter Leo Kiehl en penningmeester Wim Wenning.

 • Sinterklaas bezoekt Winkelcentrum Buytenwegh

  20221203 35592Sinterklaas bezoekt Winkelcentrum Buytenwegh op zaterdag 25 november. Zoals vanouds maakt Sinterklaas er weer een gezellig feest van, met pepernoten, muziek en volop gelegenheid om op de foto te gaan met Sint of de pieten. Sint reikt op deze middag ook de prijzen van de kleurwedstrijd uit.

 • Foto van de week

  Rianne_VeeningaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • De Social Sofa’s van De Leyens

  Social sofa Zoetermeer Werflaan 2 copyHeb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Sint Maarten in de Tuin

  0Zaterdag 11 november is het Sint Maarten, de dag waarop kinderen met lampionnen langs de deuren gaan om een liedje te zingen. Buurttuin Zoete Aarde in De Leyens viert Sint Maarten met alle buurtkinderen met wat lekkers, een kampvuur en mooie verhalen.

 • Halloween speurtocht en pompoenen in Buytenwegh

  20231028 41833Het hele weekend kon je overal volop griezelen en enge Halloween figuren tegenkomen. In Winkelcentrum Buytenwegh was er een speciale Halloween speurtocht voor kinderen, waar het wel spannend, maar nooit echt eng werd.

 • Samenwerken aan duurzame muurschildering

  Samenwerken aan een muurschildering over duurzaamheid 2 foto Stichting PiëzoTijdens de herfstvakantie was kunstenaar Manuel Alaniz uit Nicaragua te gast bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats in Buytenwegh. Samen met deelnemers, buurtbewoners en andere geïnteresseerden hebben zij gewerkt aan een grote muurschildering.

 • De Social Sofa’s van Buytenwegh

  Sofa Rossinirode Muzieklaan A AangepastHeb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Kunstenaar Alaniz maakt schilderij op Alfrink

  Foto onthulling UNESCO schilderijHet Alfrink College had afgelopen week een schilder uit Nicaragua te gast, Manuel Alaniz. Samen met onderbouwklassen heeft hij een schets gemaakt om een aantal belangrijke doelen gesteld door de Verenigde Naties in de Sustainable Development Goals uit te beelden.

 • Halloween speurtocht voor de kinderen van Buytenwegh

  20221029 35011Zaterdag 28 oktober is er in Winkelcentrum Buytenwegh een spannende Halloween activiteit voor kinderen. Van 13.00 tot 16.00 uur kun je komen griezelen en genieten van wat lekkers op het Kentgensplein. Er worden deze dag ook weer pompoenen verkocht op het plein.

 • Straat in beeld: César Franckrode

  straatnaamVraagt u zich ook wel eens waar de naam van de straat waar u woont vandaan komt? Wij hebben het voor u uitgezocht, deze week belichten we de César Franckrode in de wijk Buytenwegh.

 • Gebouw van de maand: De Leeuwenhof

  Afb 11 leeuwenhofZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Op het historische boerenerf aan de Zegwaartseweg 96 stond vroeger een tuincentrum, nu is er de Leeuwenhof.

 • Kunstenaar Alaniz gast bij Ambachtenwerkplaats

  Kunstenaar Manuel AlanizIn de herfstvakantie is kunstenaar Manuel Alaniz uit Nicaragua te gast bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats. Zowel kinderen als volwassenen zijn uitgenodigd om samen met hem te werken aan diverse kunstwerken.

 • Expositie Upcycling in Metrum Buytenwegh

  20231011 41620De expositie Upcycling in het Metrum Buytenwegh werd woensdag 11 oktober feestelijk geopend. Het Metrum is een kleine openbare expositieruimte waarin wisselende exposities te zien zijn. De voorwerpen voor deze expositie zijn gemaakt door vrijwilligers van de Piëzo Ambachtenwerkplaats.

 • Straat in beeld: Louis Armstrongrode

  louis armstrongrodeU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht.
  Deze week: de Louis Armstrongrode in Buytenwegh.

 • Shantykoor treedt op bij minimarkt

  53241263324 ac1b8a6085 cShantykoor ‘De Weidepoort’ uit Zoeterwoude trad op bij buurttuin Zoete Aarde tijdens de laatste minimarkt van dit jaar, zaterdag 7 oktober. De zeemansliedjes én andere meezingers schalden door de tuin, waar ook de kraampjes druk bezocht werden.

 • Foto van de week

  John_vermandel_achter_SnowWorldFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-goede doel-