Seghwaert Noordhove

 • Foto van de week

  jan23 Monique_v_Amstel-Vliegen_noordhovense_plasFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Vogels tellen in de Hof van Seghwaert

  Nationale tuinvogeltelling fotoIn perenboomgaard de Hof van Seghwaert houden ze van vogels. Bij de jaarlijkse nationale vogeltelling op zaterdag 28 januari gaan ze op onderzoek uit om te kijken welke vogels er in en om deze boomgaard leven. Je bent uitgenodigd om mee te tellen en meer te leren over de vogels in de stad.

 • Muurschildering Fazantenveld feestelijk onthuld

  muurschildering 1Tijdens de feestelijke oplevering van de renovatie van het Fazantenveld, is op woensdag 18 januari ook de nieuwe muurschildering onthuld door Wijkwethouder Wim Blansjaar. De muurschildering is samen met buurtbewoners, woningcorporatie De Goede Woning en kunstenaar Tobias Becker-Hoff gemaakt.

 • 60 jarig bruidspaar Lindeman-Sala

  60 jarig bruidspaar Lindeman 05Burgemeester Bezuijen heeft vandaag een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Lindeman-Sala, zij wonen in de wijk Seghwaert. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • ONC haalt bijna 12.000 euro op met Glazen Huis

  Hoge opbrengst Glazen Huis ONC ParkdreefOranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft met alle activiteiten in en rond het eigen Glazen Huis € 11.732,29 opgehaald voor zusterschool Petals Academy in Kenia. Vier docenten lieten zich vier dagen opsluiten in het Glazen Huis op school.

 • Veel energie in de Top 2000 dienst dit jaar

  foto bandNa twee jaar online kan de Top2000-dienst weer live plaatsvinden, en wel op vrijdag 30 december in de Ichthuskerk in Seghwaert. Het thema is het veelbesproken woord ‘Energie’, waar krijg je energie van in je leven?

 • Wegvangen boerenganzen in Noordhove

  gansEen deel van de overlast gevende boerenganzen in Noordhove wordt weggevangen en herplaatst. De populatie van ongeveer 30 vogels zorgt steeds vaker voor vieze straten die onder de poep zitten.

 • Kerstbrunch voor tuinvrijwilligers in Noordhove

  Kerstbrunch 2022 Wijktuin Noordhove fotograaf PiëzoPiëzo heeft in de Wijktuin Noordhove een gezellige kerstbrunch voor vrijwilligers van de wijktuin en de schooltuintjes georganiseerd. Dit om hen te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Er werd teruggeblikt op een mooi en productief jaar.

 • Poëzie in de wijk: Muurschildering krijgt vorm

  20221210 Foto muurschildering Fazantenveld 3 345pxDe muurschildering aan het Fazantenveld in Seghwaert begint al vorm te krijgen. Vanaf zaterdag 10 december wordt eraan gewerkt door Straatkunstenaar Tobias Becker Hoff en buurtbewoners. In het voortraject hebben omwonenden gestemd op hun favoriete gedicht, ‘Standpuntjes’ van wijkbewoner en dichter Theo van de Wetering.

 • IKC De Baanbreker doneert aan Oosterfaantje

  20221219 143647Basisschool IKC De Baanbreker in Noordhove heeft een doneeractie gehouden voor stichting Oosterfaantje. De school heeft houdbare producten ingezameld om kerstpakketten mee samen te stellen voor mensen die het minder goed hebben.

 • Presentatie spellen van leerlingen ONC Parkdreef

  Eersteklassers mavo ONC Parkdreef ontwikkelen bordspelDe afgelopen weken hebben de leerlingen van 1 mavo op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef gewerkt aan hun eerste Bèta Challenge-project: zelf een bordspel ontwikkelen. Op 14 december presenteren zij hun spellen aan de opdrachtgever, spellenwinkel Spel en Meer.

 • Docenten ONC Parkdreef in Glazen Huis

  Docenten ONC Parkdreef gaan Glazen Huis in. vlnr Romy de Vrij Koen Weening Liam van Hees Chèr TiemensDe week voor kerst staat op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef in het teken van het goede doel. Van maandag 19 tot en met donderdag 22 december laten vier docenten zich opsluiten in het ONC Glazen Huis. De school wil hiermee geld ophalen voor haar zusterschool in Kenia.

 • Twee aanhoudingen in onderzoek verdovende middelen

  auto in beslag genomenTwee verdachten zijn dinsdag 29 november aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Tijdens een doorzoeking in de woning waar de verdachten verbleven aan de Maisakker in Seghwaert, werden onder meer verdovende middelen aangetroffen.

 • Sinterklaas in Noordhove

  IMG 7533Sinterklaas bezocht afgelopen zaterdag Winkelcentrum Noordhove met enkele van zijn pieten. Hij nam een kijkje bij alle winkels in het centrum en nam de tijd om met heel veel kinderen te praten.

 • Straat in beeld Boekweitakker

  boekweitakker1De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: de Boekweitakkerin Seghwaert.

   

 • bruidspaar Van der Laag-Nahon

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 60 jarig bruidspaar Van der Laag 2Burgemeester Bezuijen heeft een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Van der Laag-Nahon, wonende in de wijk Seghwaert. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Leerlingen ONC tekenen posters over de vrede

  peaceposter contest 2022‘Leid met je hart’, dat is het wereldwijde thema van de Lions vredesposterwedstrijd, die jongeren tussen de 11 en 13 jaar wil laten nadenken over vrede. In Zoetermeer doet het ONC Parkdreef, onder de bezielende leiding van kunstdocent mevr. Wijtenburg al jaren hieraan mee.

 • Foto van de week

  Annemieke_Pomstra_Zoetermeerse_plasFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • 60-jarig bruidspaar Bout- Bunnik

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 60 jarig bruidspaar Bout 3Burgemeester Bezuijen bracht donderdag 3 november een bezoek aan het 60-jarig bruidspaar Bout- Bunnik. Zij wonen in de wijk Seghwaert. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Woningbrand aan Zuringvaart zorgt voor veel rookontwikkeling

  Brandweer 2Woensdagochtend heeft een brand met onbekende oorzaak, in een woning aan de Zuringvaart voor veel schade en rookontwikkeling gezorgd..

-advertenties-

-goede doel-