Halve marathon3De tiende editie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’ werd zondag 22 januari gelopen door vele deelnemers. Het was zondagochtend koud, maar droog en prima weer om hard te lopen volgens vele deelnemers. 

kimaita cupAfgelopen zaterdag heeft sportschool Da Graca deelgenomen aan de Kimaita cup in Rotterdam. Sensei Anthony, sensei Erwin en Senpai Danny waren de coaches en hebben de wedstrijd vechters zo goed mogelijk begeleid.

voetbal academy copyDe FC Zoetermeer Voetbal Academy ging zondag 22 januari van start onder leiding van Robbert Versteegh samen met zijn assistenten Reno Smulders en Sorush Amini. De spelers startten met een cyclus van 8 intensieve trainingen, waarbij iedere speler op zijn eigen niveau aan zijn of haar talent werkt.

20230114 36803De leerlingen van karatevereniging Tomo no Kai zijn het nieuwe jaar goed begonnen: met een traditionele 1000-stoten training, de Senbonzuki. Elke stoot werd begeleid met een slag op de Japanse Miyadaiko trommel en ging vergezeld met de nodige zweetdruppels.

Padelbaan met mensen2De Zoetermeerse tennisclub ALTV heeft sinds deze maand de beschikking over twee schitterende padelbanen. ALTV was de eerste Zoetermeerse club met een padelbaan, maar aangezien de baan verouderd was en de behoefte aan een tweede baan groot was, werd besloten tot een grondige aanpak van het park.

CamerasysteemFC Zoetermeer is een samenwerking aangegaan met het bedrijf Usportfor om wedstrijden en trainingen op beeld vast te leggen. Vanaf deze maand kan iedereen wedstrijden op het hoofdveld online live volgen en samenvattingen terugkijken van wedstrijden.

Janse FrancisSVO Buytenpark en hoofdtrainer Francis Janse hebben de samenwerking met 1 jaar verlengd en wel tot het met het einde seizoen 2023/2024. Zowel het bestuur, de technische commissie als ook Francis Janse zijn tevreden over de verlenging en zullen de ingezette koers verder vorm gaan geven.

DeelnemersveldWe hebben er even op moeten wachten, de jubileumeditie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’. De 10e editie staat voor zondag 22 januari 2023 op de kalender. Inschrijven voor de 1½ (kidsrun) ,5, 10 kilometer of halve Marathon is online mogelijk tot en met zondag 15 januari.

hardloopHeeft u ook goede voornemens? Meer bewegen en lekker sporten is altijd een goed idee!

Op ons overzicht van sportaanbieders vindt u vast wat u zoekt. Wij hebben ze ingedeeld in verschillende categorieën om het zoeken te vergemakkelijken. Zie Sportaanbod op onze site.

Sportnieuws vindt u natuurlijk ook op Zoetermeer actief, kijk op ons nieuws overzicht: www.zoetermeeractief.nl/sportnieuws

polsstokgala 2023Zoetermeer staat op zaterdag 21 januari in het teken van het polsstokhoogspringen; het meest spectaculaire onderdeel van de atletiek. Een atletiekveld met topspringers uit Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Bulgarije en natuurlijk Nederland staan klaar voor een mooie show.

-advertenties-

-goede doel-