Rokkeveen

 • Foto van de week

  jan23 Mist_bij_de_Balijbrug_J_StahleckerFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Veel deelnemers voor koude Halve Marathon

  Halve marathon3De tiende editie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’ werd zondag 22 januari gelopen door vele deelnemers. Het was zondagochtend koud, maar droog en prima weer om hard te lopen volgens vele deelnemers. 

 • Straat in beeld: Raminhout

  straatnaam raminhout3U heeft zich vast wel eens afgevraagd waar een straatnaam naar vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, gaan we op zoek naar de betekenis achter de naam. Deze week is aan de beurt het Raminhout in Rokkeveen-West op het voormalig Floriade terrein, nu de Houtbuurt.

 • Foto van de week

  jan23 jos_van_Zon_Florasingel_rokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • 60 jarig bruidspaar Keesmaat-Groenendijk

  60 jarig bruidspaar Keesmaat 03Burgemeester Bezuijen heeft 13 maart een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Keesmaat-Groenendijk in de wijk Rokkeveen. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Gebouw van de maand: Follies in het Floriade Park

  follie locatie A gebouwd lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Architect Erik Knippers vertelt over de paviljoens in het Floriade Park die als insecten langs het water staan.

 • Weekend Foto

  veeninga_regenboogsingelFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: de tuibrug

  De tuibrugMet al het nieuws rondom de Mandelabrug gaan de gedachten ook terug naar diens voorganger. Het eerste dubbelstation van Zoetermeer, de tuibrug. In 1973 is deze tuibrug ontworpen door architect Cees Douma en uiteindelijk bleef de brug in gebruik tot 1992, het jaar waarin de Mandelabrug werd gebouwd.

 • MEGA Sport en spel instuif Rokkeveen

  20181212 2849 copyDe MEGA Sport en spel instuif staat op woensdag 28 december in Rokkeveen helemaal in het teken van voetbal en voetbalspelletjes. Maar ook kun je springen op springkussens en knutselen.

 • Nieuwe berging hertenkamp Rokkeveen

   DSC0976De nieuwe berging van hertenkamp Rokkeveen werd woensdagmiddag geopend door wethouder Marijke van der Meer. Zij overhandigde de sleutel van het nieuwe gebouwtje aan vrijwilliger Lester van Eijken.

 • Straat in beeld:Natuursteenlaan

  Natuursteenlaan1U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Natuursteenlaan in Rokkeveen.

 • Afsluiting rijbaan Zuidweg richting Afrikaweg

  zuidweg google mapsVanaf maandag 19 december 07.00 uur is de noordelijke rijbaan van de Zuidweg in Rokkeveen afgesloten. Dit is de rijbaan richting de Afrikaweg. De afsluiting van de Zuidweg begint bij de kruising met de Mahatma Gandhisingel. Er is een omleiding via de Mahatma Gandhisingel, Albert Schweitzersingel en Houtsingel.

 • Straat in beeld Hermionegang

  hermionegangDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: de Hermionegang in Rokkeveen.

   

 • Foto van de week

  dec22j stahlecker floriadeparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  veeninga_park_rokkeveenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Halve marathon Zoetermeer ook nationaal populair

  Halve marathon 1We hebben er even op moeten wachten, op de jubileum editie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’. Wat in 2012 begon als de Rokkeveense Dekkerloop is uitgegroeid tot een event met jaarlijks een toenemend aantal deelnemers. De 10e editie staat voor zondag 22 januari 2023 op de kalender.

 • Foto van de week

  Jeroen_Stahlecker_WatertorenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kleuters Waterlelie maken appelmoes

  Kleuters Waterlelie maken appelmoes 20221110 111018Als afsluitende herfstactiviteit werd er op basisschool de Waterlelie in Rokkeveen met de kleuters appelmoes gemaakt. Er is de afgelopen periode gewerkt over de herfst met onderwerpen als wind, veranderingen in de natuur, de vogeltrek naar warme landen en de vruchten in de herfst.

 • 65 jarig bruidspaar Hoeve

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 65 jarig bruidspaar Hoeve 4Burgemeester Bezuijen bracht donderdag 10 november een bezoek aan het 65 jarig bruidspaar Hoeve, wonende in de wijk Rokkeveen. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Foto van de week

  nov22 Cok van Aalst rokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-advertenties-

-goede doel-