Oosterheem

 • Foto van de week

  jan23 Gerda Snijders HeemkanaalFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • MEGA Sport en spel instuif Oosterheem

  20181212 2849 copyDe MEGA Sport en spel instuif staat op woensdag 4 januari in Oosterheem helemaal in het teken van een groot nieuwjaarsfeest. Er is gezellige sfeerverlichting, een stormbaan en heel veel sport.

 • Politie treft ruim 200 kg vuurwerk aan in woning

  vuurwerkvondst oosterheemHet vuurwerkteam van politie Zoetermeer kwam een flinke lading vuurwerk op het spoor in Oosterheem. In de woning werd een opslag met ruim 200 kilogram vuurwerk gevonden. Het ging om zowel consumenten als illegaal vuurwerk en een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plaatse om alles veilig af te voeren.

 • Auto te water in Oosterheem

  politielogo op auto 1Aan de Olof Palmelaan in Oosterheem raakte vanmorgen vroeg een auto te water. Het ongeval gebeurde rond 7 uur in de ochtend. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar de bestuurster was al door omstanders uit het water gehaald.

 • Weekend Foto

  Monique_v_Amstel-Vliegen_oosterheemFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Mogelijke locaties skatepark Oosterheem

  skaterDe gemeente heeft 6 mogelijke locaties uitgezocht voor een nieuw skatetoestel in Oosterheem. Jelte, leerling van basisschool Het Noorderlicht, haalde begin dit jaar handtekeningen op en sprak in bij de raad om te vragen om een skatetoestel in de buurt.

 • Wethouder Velzen slaat eerste paal moskee

  20221207 35962De bouw van het Islamitisch Centrum aan de Olaf Palmelaan in Oosterheem is begonnen. Na een lange voorbereiding en procedures sloeg wethouder Bouke Velzen woensdagmiddag de eerste paal voor de nieuwe moskee van Zoetermeer.

 • Sint verrast kinderen Florence Nightingale

  20221205 35795De leerlingen van de Florence Nightingaleschool in Oosterheem stonden al enige tijd buiten te wachten. Het is 5 december, zo Sinterklaas wel komen? Gelukkig verscheen toch nog een grote bus met Sinterklaas en een piet op het dak.

 • The Sprinter Singers brengen Christmas Together

  Christmas togetherHet mag weer: in 2020 en 2021 konden de concerten geen doorgang vinden vanwege de pandemie, maar nu mag de muziek weer klinken. The Sprinter Singers brengen op 10 december met ‘Christmas Together’ iedereen weer in kerstsfeer, mét soliste en live orkest in de Oosterkerk.

 • Scratch in de Oosterkerk

  Klassiek079 OosterkerkScratch 2484 0641238 1 HiResMax ArditoKlassiek Zoetermeer heeft al de hele week door de stad heen mooie muzikale evenementen en optredens. Zo was er bijvoorbeeld op woensdagmiddag het traditionele ‘Lunchconcert’ in de Oude Kerk met harp, viool en piano. De afsluiting van het festival is zaterdag met de Oosterkerk Scratch.

 • Aan tafel in de Oosterkerk

  oosterkerk hart voor tafelDe Oosterkerk in Oosterheem start met een speciale actie: ‘Hart4U aan tafel'. Zondag 13 november wordt er om 17.00 uur een kerkdienst met maaltijd georganiseerd in de Oosterkerk. De kerk wil zo mensen die het door de crisis moeilijk hebben een hart onder de riem steken.

 • Speelmeer MEGA Sport- en spelinstuif

  20181212 2849 copyVoor kinderen tussen de 6 tot en 12 jaar organiseert Speelmeer in herfstvakantie op woensdagmiddag 26 oktober de MEGA Sport- en spelinstuif in Oosterheem. Je kan hier kennis maken met heel veel sporten en de hele middag lekker bezig zijn.

 • Koorleden gezocht voor de Oosterkerk Scratch

  IMG 4512Van 21 tot en met 26 november organiseert Netwerk Zoetermeer het Festival Klassiek Zoetermeer, met veel openbare concerten en andere activiteiten in de stad rond het thema klassieke muziek. Zoals bijvoorbeeld het populaire onderdeel de Oosterkerk Scratch.

 • Vrouw overleden na ongeval op Florence Nightingalelaan

  6181D801 A137 4D20 AEF0 3CB9872A9E0BEen 73-jarige vrouw uit Zoetermeer is vrijdagavond overleden na een ongeval op de Florence Nightingalelaan, in Oosterheem. De vrouw is geschept door een bestelbusje, hoogstwaarschijnlijk op het zebrapad.

 • 60-jarige bruidspaar Scharroo-Holstein

  60 jarig bruidspaar Scharroo Holstein 2Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 19 oktober een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Scharroo-Holstein, wonend in de wijk Oosterheem. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Lions helpen Woonvoorziening Middin-Oosterheem

  lions clubLionsclub de Meerbloem houdt zaterdag 15 en 22 oktober vanaf 10:00 uur op het Oosterheemplein in WC Oosterheem een actie voor een goed doel. In samenwerking met cliënten van woonvoorziening Middin-Heemburg Oosterheem worden huisgemaakte quiches verkocht. De opbrengst gaat naar de woonvoorziening.

 • Burgemeester opent schoolontbijt bij Florence

  Schoolontbijt IKC Florence Nightingale 1Burgemeester Bezuijen schoof woensdagochtend aan bij IKC Florence Nightingale in Oosterheem voor het Nationaal schoolontbijt. In groep 7 ging hij in gesprek met de leerlingen over het nut van ontbijten. 

 • Gouden Wijnfles bij start bouw DuinParc

  Start Bouw ParcVeldMet het opgraven van de ‘Schat van Zoetermeer’, een gouden wijnfles, hebben wethouder Jan Iedema en Paul Trip, van bouwbedrijf MRP p feestelijke wijze de start van de bouw van de 100 woningen van ParcVeld ingeluid. De fles werd overhandigd aan het echtpaar Gupta-Bakaran, die hier gaan wonen.

 • Straat in beeld: Lofoten

  lofoten2De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Lofoten.

   

 • Bettine Vriesekoop sport mee met 55+

  sportweek2In sporthal de Oosterpoort werden zondag 18 september in het kader van de Nationale Sportweek verschillende sportclinics. Sporters konden meedoen aan verschillende sporten zoals voetbal, koersbal, tafeltennis en tennis.

-advertenties-

-goede doel-