follie locatie A gebouwd lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Architect Erik Knippers vertelt over de paviljoens in het Floriade Park die als insecten langs het water staan.

20180106 121529Op zaterdag 7 januari kan uw kerstboom zomaar een mooie prijs opleveren. Het enige wat u hoeft te doen is uw kerstboom tussen 13.00 en 16.00 uur in te leveren bij een van de verzamelpunten in de stad.

Zoetermeers Mannenkoor in de NicolaaskerkIn een propvolle Nicolaas kerk hield het Zoetermeers Mannenkoor vorige week zijn altijd sfeervolle kerstconcert. Bovendien vierde het Mannenkoor, opgericht in 1981, met dit concert zijn veertigjarig jubileum. Het jubileumconcert in het Stadstheater vorig jaar kon toen niet doorgaan vanwege Corona.

folder kerstvakantie 2022Ook in de kerstvakantie is er voor de kinderen weer van alles te beleven met Speelmeer. Speelmeer gaat on tour en bezoekt verschillende leuke plekken waar kinderen lekker kunnen spelen. Deze week gaat Speelmeer on tour naar Gymworld en Jump One.

zomerwinterWordt het lekker weer vandaag of gaat het toch regenen? Zoetermeer beschikt over twee weerstations die worden bijgehouden door enthousiaste vrijwilligers. Het station Zoeterweer staat in de wijk Meerzicht en Weerzoetermeer doet zijn metingen vanuit de wijk Seghwaert. Kijk snel wat voor weer het gaat worden vandaag op: www.zoetermeeractief.nl//het-weer-in-zoetermeer

20181212 2849 copyDe MEGA Sport en spel instuif staat op woensdag 4 januari in Oosterheem helemaal in het teken van een groot nieuwjaarsfeest. Er is gezellige sfeerverlichting, een stormbaan en heel veel sport.

hip hopCultuur voor jongeren krijgt een impuls van een kleine 3 ton, waarmee projecten worden ondersteund die speciaal zijn gericht op deelname aan cultuur van jongeren tussen 14 en 27 jaar. Acht instellingen kunnen volgend jaar zo een speciaal jongerenproject uitvoeren.

2023Vanwege de verwachte harde wind zijn de kindervuurwerkshow en nieuwjaarsvuurwerkshow die morgenavond gepland stonden om 19.00 en om 0.00 uur afgelast. Het KNMI voorspelt een windkracht boven 5 bft tijdens de oudejaarsavond en -nacht.

PHOTO 2022 12 30 10 05 14Het brugdeel van de Nelson Mandelabrug boven de A12 is donderdag 29 december succesvol vervangen door een noodbrug. “Een belangrijke stap om de brug veilig te maken” stelt wethouder Marijke van der Meer, “Maar we zijn er nog niet. De komende weken moet er nog hard gewerkt worden voor de brug weer open kan.”

Kerstdiner voor 45 mensen bij inZet BuytenweghBij inZet Buytenwegh kunnen inwoners elke woensdagavond terecht voor een gezellige en verantwoorde maaltijd, bereid door vrijwilligers van Stichting Piëzo. Rond de kerstdagen zetten zij een feestelijk Kerstdiner op tafel, waarbij maar liefst 45 mensen aanwezig waren.

-advertenties-

-goede doel-