Dorp Palenstein

 • Hoogste punt sociale nieuwbouw Tuyn van Palensteyn

  Drie gehezen vlaggen bij bereiken van hoogste punt sociale nieuwbouw Tuyn van PalensteynMet het in top hijsen van 3 vlaggen is donderdag 19 januari gevierd dat het hoogste punt is bereikt van 63 sociale nieuwbouwwoningen in de Tuyn van Palensteyn. De Tuyn van Palensteyn is onderdeel van de herstructurering en verduurzaming van de wijk Palenstein.

 • Crazy sales in de Dorpsstraat

  Crazy salesNa de (dure) feestdagen met veel uitgaven denkt de Dorpsstraat graag met je mee. Misschien heb je nog iets nodig aan het begin van het nieuwe jaar en zoek je voor een klein prijsje toch iets van kwaliteit. Kom dan op 27 en 28 januari naar de Crazy Sales in de Dorpsstraat en ontdek het zelf.

 • Nieuwe Padelbanen bij ALTV

  Padelbaan met mensen2De Zoetermeerse tennisclub ALTV heeft sinds deze maand de beschikking over twee schitterende padelbanen. ALTV was de eerste Zoetermeerse club met een padelbaan, maar aangezien de baan verouderd was en de behoefte aan een tweede baan groot was, werd besloten tot een grondige aanpak van het park.

 • Verrassende kunst bij kunstgarage Franx

  2023 01 10 expositie RJ 10Kunstgarage Franx trapt 2023 af met Changing Perspective. In deze tentoonstelling kijken negen kunstenaars naar de uitdagingen die spelen in de huidige samenleving. Zij nodigen het publiek uit om door hun ogen naar de wereld te kijken en dat levert verrassende perspectieven op.

 • Straat in beeld: Jan Steenlaan

  jan-steenlaanDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer bijzonder. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Jan Steenlaan in Dorp.

   

 • Gezonde fruit tussendoortjes bij de kassa

  fruit tussendoortjeSupermarkt Dirk biedt vanaf nu in de winkel in Winkelcentrum Palenstein elke dag gezonde tussendoortjes aan bij de kassa. Met de fruit tussendoortjes voor een lage prijs hoopt de supermarkt klanten te stimuleren om vaker te kiezen voor een gezond tussendoortje.

 • 38 bomen weg aan de Molenstraat

  bomen molenstraatEr moeten 38 bomen gekapt worden langs de Molenstraat in Dorp. Het gaat om bomen in de gehele straat, vanaf de Eerste Stationsstraat tot en met de Rokkeveenseweg. De bomen zijn ziek en lijden aan essentaksterfte. De vergunningen voor de kap zijn inmiddels aangevraagd.

 • Straat in beeld: Henk Oskampad

  20221104 35066U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: het Henk Oskampad in Dorp.

   

 • Concerten binnen en buiten de Oude Kerk

  panos GkistisZowel binnen als buiten de Oude Kerk in de Dorpsstraat kan geluisterd worden naar prachtige muziek. Zaterdag 7 januari zal Johan van Oeveren een uitvoering geven op het carillon van de kerk. Woensdag 11 januari kunt u binnen genieten van het lunchpauzeconcert met pianist en componist Panos Gklistis.

 • Jubileumconcert Zoetermeers Mannenkoor

  Zoetermeers Mannenkoor in de NicolaaskerkIn een propvolle Nicolaas kerk hield het Zoetermeers Mannenkoor vorige week zijn altijd sfeervolle kerstconcert. Bovendien vierde het Mannenkoor, opgericht in 1981, met dit concert zijn veertigjarig jubileum. Het jubileumconcert in het Stadstheater vorig jaar kon toen niet doorgaan vanwege Corona.

 • Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

  Carla BosWoensdag 4 januari a.s. zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Carla Bos (harp) Op het programma staan werken van Kristine Warmhold - “Zwischen den Zeiten” en Musik für die Rauhnächte. Mooie muziek aan het begin van het nieuwe jaar.

 • Start inschrijven huurwoningen Tuyn van Palensteyn

  Tuyn van PalensteynOp het terrein tussen winkelcentrum Stadskwartier Palenstein en Randstadrailhalte Palenstein wordt druk gebouwd aan de duurzame nieuwbouwwijk De Tuyn van Palensteyn. De 63 huurwoningen van dit bouwplan van De Goede Woning komen naar verwachting in januari 2023 op Woonnet Haaglanden.

 • 60 jarig bruidspaar Zwart - Roest

  60 jarig bruidspaar Zwart 02 1Burgemeester Bezuijen bracht net voor de kerstdagen een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Zwart - Roest, wonende in het Dorp. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Laatste Lunchpauzeconcert 2022 in Oude Kerk

  van Jaarsveld en HeemsbergenWoensdag 28 december zal van 12:45 tot 13:15 uur het gratis wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door Nicole van Jaarsveld (klarinet) en Angélique Heemsbergen (vleugel). Op het programma dat zij gaan spelen staan werken van W.A. Mozart en C. Saint-Saens.

 • Leerlingen Jacobsvlinder schrijven kerstkaarten

  IMG 20221219 WA0008Alle leerlingen van basisschool De Jacobsvlinder hebben voor oude, eenzame en zieke mensen een mooie kerstkaart gemaakt en daar een lieve tekst op geschreven. De kaarten gaan naar mensen die in deze dagen wel een steuntje kunnen gebruiken.

 • Dorpsstraat deelt prijzen loterij uit

  20221217 36184In de Dorpsstraat werden zaterdag de prijzen van de kerstloterij uitgedeeld. Kerstelfen maakten op het horecaplein in de Dorpsstraat heel veel kinderen blij met prijzen die de winkeliers beschikbaar hadden gesteld.

 • Rijinstructeur maakt ravage

  ongewal door lesauto1Een rijinstructeur heeft zaterdagavond 17 december voor grote overlast gezorgd. Handhavers wilden de man aanspreken, waarop hij hard weg reed. Met een leerling in de auto veroorzaakte hij een aanrijding met vier geparkeerde auto's. Dit met grote gevolgen.

 • Onthulling herdenkingsboom Coronatijd

  Herdenkingsboom coronatijdIn het Park Palenstein heeft de gemeente een herdenkingsboom geplant ter nagedachtenis van Zoetermeerders die getroffen zijn door het coronavirus. Voor de boom staat een bordje met de tekst ‘Op deze plek herdenken wij onze dierbaren, verloren in coronatijd’.

 • Horeca Kiki@Franx opent in kunstgarage Franx

  D14DC318 323C 4773 899A 69DDE42192E3Joëlle en Aris van der Land zijn de nieuwe uitbaters van het horecagedeelte van Kunstgarage Franx aan de Vlamingstraat. De zaak die de naam ‘Kiki@franx' heeft gekregen opent officieel 14 januari de deuren. Zij gaan zich vooral richten op koffie met iets lekkers, lunch en borrel&bits. 

 • 60 jarig bruidspaar Zoutenbier-Boesenach

  60 jarig bruidspaar Zoutenbier 4Burgemeester Bezuijen bracht woensdag 14 december een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Zoutenbier-Boesenach, zij wonen in Dorp. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

-advertenties-

-goede doel-