Stadscentrum

 • Mbo Rijnland brengt meer leven in Warande

  Opening Warande Zoetermeer lintje doorknippen 1024x768Studenten van mboRijnland runnen op de Warande in het STadshart cadeaushop de Giftstore, restaurant Da's mooi en speelplek KinderPlaza. De studenten leren in de praktijk hoe het werkt in een winkel of restaurant en brengen de theorie die ze op de opleiding leren in praktijk.

 • Nieuwe woontoren Cadenza 2

  cadenza2 1Een nieuw woningencomplex aan de oostrand Stadshart, Cadenza 2, komt weer een stap dichterbij. Syntrus Achmea gaat hier 201 duurzame huurwoningen bouwen, met in het bovenste deel van de toren 20 koopwoningen.

 • Dakenteam voor Groene en Blauwe daken

  daktuin stadhuisEen Dakenteam van de gemeente Zoetermeer gaat de mogelijkheden voor multifunctionele daken onderzoeken. Een dak kan zo ook een natuurfunctie of een functie als waterberging krijgen. Op een dakterras van het Stadhuis is afgelopen voorjaar al een mulitifunctioneel voorbeelddak gemaakt.

 • Afsluiting Europatunnel

  Europatunnel17, 18 en 19 januari 2023 worden de Europatunnel en de tunnel in de Amerikaweg ter hoogte van de Afrikaweg een aantal keren gesloten. De afsluitingen zijn nodig om de afwateringsgoten en de riolering te reinigen.

 • Gemeente opent prikpost in het Stadhuis

  PrikkenInwoners van Zoetermeer van 12 jaar en ouder kunnen vanaf vrijdag 30 december een coronavaccinatie halen in het Stadhuis. Een afspraak maken voor de vaccinatie is niet nodig. De priklocatie aan de Boerhaavelaan wordt gesloten en elke vrijdag opent de speciale prikpost in het Stadhuis.

 • Kerstvakantie Safari-speurtocht in het museum

  Safari Speurtocht Museum De VoordeIn de spannende safari-speurtocht door de tentoonstelling ‘WILD! In de stad. Op safari in Zoetermeer’ gaan de kinderen op zoek naar de schat in museum De Voorde. Tijdens de speurtocht beantwoorden ze interessante vragen over dieren en planten in de stad.

 • Verlenging bezoekers parkeerregeling centrum

  bord parkeerplaatsBewoners van het centrumgebied blijven zeventig gratis parkeeruren per jaar voor hun bezoek ontvangen. Dat is maandagavond 19 december tijdens de gemeenteraad besloten. Deze voortzetting van de huidige regeling gaat in per 1 januari 2023 en loopt in ieder geval door tot en met 2025.

 • Auto ramt deur kazerne

  brandweer kazerne 7Na een botsing tussen twee auto's, heeft dinsdagavond 20 december, één van de betrokken auto's de deur van de brandweerkazerne geramd. De andere auto kwam vlak voor de andere roldeur tot stilstand. Bij dit incident raakte ook de brandweerwagen beschadigd die achter de deur stond.

 • Drie agenten mishandeld tijdens uitgaansweekend

  politielogo op auto 1Tijdens verschillende geweldsincidenten dit uitgaansweekend zijn in Zoetermeer in totaal drie agenten mishandeld. De politie heeft voor deze mishandelingen drie verdachten aangehouden. In beide gevallen keerden omstanders zich tegen de politie.

 • Koffie/praatochtend bij Café Max

  Mieke SchoutenOp 21 december om 10.30 uur vindt de tweede koffie/praatbijeenkomst plaats bij Café MAX in de bibliotheek Forum Zoetermeer. In deze bijeenkomst 'Koester uw verhaal', begeleid door seniorencoach Mieke Schouten, halen de bezoekers herinneringen op uit het verleden.

 • Intentieovereenkomst getekend Luxemburglaan

  ABNOp 14 december 2022 ondertekende wethouder Jan Iedema een intentieovereenkomst met Janssen de Jong Projectontwikkeling voor de ontwikkeling aan de Luxemburglaan 1-15. Op deze locatie is nu nog een ABN AMRO kantoor gevestigd.

 • Slingerend over Europaweg

  alcoholflessen vaagEen bestuurster reed slingerend over de Europaweg op woensdagochtend 14 december om 01.00 uur. Agenten vonden dit er erg gevaarlijk uit zien en hielden haar staande om een blaastest af te nemen.

 • Santa Evening Run brengt €2000 op

  IMG 8178 bewerktKerstman Niels heeft de eerste Zoetermeerse Santa Evening Run gewonnen in 9.14 minuut. Maar eigenlijk is het goede doel, de wensen voor eenzame ouderen, natuurlijk de echte grote winnaar: er werd door alle Santa’s bij elkaar maar liefst €2000,- bij elkaar gerend.

 • Hilarische taferelen in ‘Zo vader, zo zoon’

  Zo vader zo zoon persselectie 7 1Harrie Vermeulen, dé creatie van acteur Jon van Eerd is terug. Dit keer staat een vader-zoon relatie centraal in de avonturen van het grappigste personage van Nederland. Ook in deze nieuwe voorstelling trakteert Van Eerd het publiek weer op veel hilarische avonturen en belevenissen.

 • Twee grote vuurwerkshows met Oud en Nieuw

  Vuurwerk marktNiet één maar twee spetterde vuurwerkshow tijdens Oud en Nieuw. Op 31 december start vanaf 19:00 uur een vuurwerkshow voor kinderen en vanaf 23:45 uur is het samen aftellen naar het nieuwe jaar en kan iedereen genieten van een spetterende traditionele vuurwerkshow.

 • Bezoekjes van Sint

  foto 105Sinterklaas is alweer op weg terug naar Spanje, maar maakte de afgelopen dagen in Zoetermeer heel veel kinderen blij. Hij kwam langs op vele scholen, waaronder de Watersnip in Buytenwegh.

 • Indisch onderonsje met tante Lien

  Ricky Risolles Hoofdfoto Liggend 5039 Foto Barbara Lodewijks FotografieDe succesvolle Indische cabaretier Ricky Risolles komt samen met de levende Indische legende Tante Lien (Wieteke van Dort) naar Zoetermeer met hun voorstelling ‘Ya, dat is iets Indisch...’. “Een show voor jong en oud en niet alleen voor de Indo's”, aldus Jaro Wolff, de man achter Ricky Risolles.

 • Te weinig animo voor referendum De Voorde

  museum de voordeHet verzoek om een referendum te houden over het raadsbesluit ‘Beëindigen subsidierelatie stichting Museum De Voorde’ heeft niet voldoende stemmen gehaald. De teller bleef steken bij minder dan de helft van het benodigde aantal ondersteuningsverklaringen.

 • Kunst in Zoetermeer: Interaction I en II

  20200604 133509Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Interaction I en II.

 • Sint kon niet inspreken bij de raad

  Sint in Zoetermeerse gemeenteraad 1Sinterklaas wilde maandag 28 november inspreken bij de raadsvergadering. Hij maakt zich zorgen over de sluiting van Museum De Voorde. Deze opvallende actie bracht een discussie op gang, want het is niet gebruikelijk dat de Sint inspreekt. Het inspreken kreeg een onverwachte wending.

-advertenties-

-goede doel-